Tietoa Nollalinjasta ammattilaisille

Nollalinja auttaa ammattilaisia ja viranomaisia väkivaltaan liittyvissä kysymyksissä. Ammattilaiset voivat ottaa yhteyttä myös anonyymisti ja saada näkökulmia ja apua väkivaltatyön ammattilaiselta asiakkaan väkivaltatilanteeseen. Nollalinjan työntekijöiltä saa asiakastyössä heränneiden pohdintojen lisäksi yleistä tietoa lähisuhdeväkivallan ja naisiin kohdistuvan väkivallan ilmiöistä.

Nollalinjalla on ajantasainen tieto Suomen kaikkien turvakotien paikkatilanteesta, yhteystiedoista ja esteettömyystiedoista. Ammattilaiset voivat kysyä Nollalinjalta vapaista turvakotipaikoista ja huoneista, joihin voi tulla lemmikkieläimen kanssa. Nollalinjalta saa myös tietoa eri hyvinvointialueilta löytyvistä palveluista väkivallan osapuolille.

Ilmoita väkivaltatyön toimija, palvelu tai asiantuntija Nollalinjalle

Nollalinjan työntekijöillä on käytössään koko Suomen kattava palveluhakemisto, jonka avulla he tarvittaessa ohjaavat yhteydenottajia oman alueensa palveluihin. Nollalinjalle voi ilmoittaa tiedot lähisuhdeväkivaltaa ja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa kokeneille suunnatuista toiminnoista, palveluista, hankkeista ja asiantuntijoista. Ilmoitetut palvelut lisätään palveluhakemistoon.

Tällä lomakkeella voit ilmoittaa väkivaltatyön toimijan, palvelun tai asiantuntijan Nollalinjalle (Webropol-kysely).