Etusivu

Nollalinja lähisuhdeväkivallalle ja naisiin kohdistuvalle väkivallalle

Nollalinja on ilmainen auttava puhelin, jonne voit soittaa mihin kellonaikaan tahansa, vuoden jokaisena päivänä. Nollalinjan puhelinnumero on 080 005 005. Auttavan puhelimen lisäksi voit keskustella väkivaltatyön ammattilaisen kanssa myös Nollalinjan chat-palvelussa. Chat on auki ma-ke klo 9-15 ja to-pe klo 14-20.

Nollalinja auttaa:

  • kaikkia, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa läheisessä ihmissuhteessaan
  • naisia, jotka ovat kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa muualla kuin lähisuhteissaan
  • väkivaltaa kokeneiden läheisiä
  • ammattilaisia ja viranomaisia, jotka tarvitsevat neuvoja asiakastyöhönsä

Nollalinjalle soittaminen on ilmaista. Kun soitat Nollalinjalle, saat keskustella tilanteestasi, kokemuksistasi ja peloistasi puhelinpäivystäjän kanssa. Päivystäjämme ovat ammattilaisia, jotka kuuntelevat, tukevat ja neuvovat sinua vaikeassa tilanteessasi.

Sinun ei tarvitse kertoa puhelimessa nimeäsi. Päivystäjä ei myöskään näe puhelinnumeroasi puhelun aikana eikä sen jälkeen. Puhelusta ei jää jälkeä puhelinlaskuusi.

Voit keskustella päivystäjiemme kanssa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Nollalinja auttaa myös kahdeksalla Suomessa yleisesti esiintyvällä vieraalla kielellä (arabia, dari, espanja, farsi, somali, sorani, thai, venäjä) tulkkauspalvelun välityksellä. Tulkkauspalvelua on saatavilla ympäri vuorokauden ja käyttö on asiakkaalle maksutonta. Ohjeet puhelintulkkaukseen sekä tietoa lähisuhdeväkivallasta, Nollalinjasta ja turvakodeista löytyy kaikilla tulkkauskielillä sivun oikeasta yläkulmasta, maapallosymbolilla varustetun pudotusvalikon alta.

Nollalinjan chat palvelee ma-ke klo 9-15 ja to-pe klo 14-20

Auttavan puhelimen lisäksi voit keskustella väkivaltatyön ammattilaisen kanssa myös Nollalinjan chat-palvelussa. Chat on auki ma-ke klo 9-15 ja to-pe klo 14-20. Chat toimii ponnahdusikkunassa verkkosivun alalaidassa chat-palvelun ollessa auki. Päivystäjä voi kerrallaan vastaanottaa rajatun määrän chat-keskusteluja.

Jos olet akuutissa hädässä, soita hätänumeroon 112.

Videolla kirjailija ja kokemusasiantuntija Laura Manninen kertoo parisuhdeväkivallan aiheuttamasta häpeästä ja sen vaikutuksista väkivallan kohteena olevalle.

Hän kuvaa lähisuhdeväkivallan aiheuttavan kolminkertaista häpeää:
1. häpeä väkivallan kohteeksi joutumisesta ja oman itsensä syyllistäminen
2. häpeä ”väärän” puolison valinnasta
3. häpeä tai pelko ulkopuolisten kommenteista, ”Miksi et lähtenyt heti?”

Laura Mannisen viesti on, ettei omien kokemusten kanssa kannata jäädä yksin. Manninen kannustaa puhumaan ja hakemaan apua.

Lue lisää Nollalinjasta

Tietoa Nollalinjasta muilla kielillä

Seuraa Nollalinjaa Facebookissa

Turvakoti