Materiaaleja ja lomakkeita ammattilaisille

Tältä sivulta ammattilaiset voivat tilata Nollalinja-käyntikortteja ja ladata Nollalinja-materiaaleja tulostettavaksi tai sähköiseen käyttöön. Sivun alaosasta löytyy myös linkki THL:n väkivalta-aihesivulta löytyviin lomakkeisiin, joiden avulla voit kirjata ja kartoittaa asiakkaan kokemaa väkivaltaa.

Nollalinja-käyntikortit

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset voivat maksutta ja postikuluitta tilata Nollalinjan käyntikortteja jaettavaksi asiakkaille. Korteissa on tietoa myös turvakodeista.

Suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset käyntikortit toimitetaan 100 kortin laatikoissa, joten pienin tilattava määrä on 100 kpl. Muut kieliversiot toimitetaan 25 kortin laatikoissa.

Tilaa

Huom! Käytä kampanjakoodia Nollalinja tilauksen yhteydessä.

Erilaisia turvakotiesitteitä sekä ammattilaisille että asiakkaille on saatavilla useilla eri kielillä. Niitä voi ladata sähköiseen käyttöön tai tilata maksutta ja postikuluitta asiakkaille jaettavaksi ja ammattilaisille työn tueksi. Tilattaviin turvakotimateriaaleihin voi tutustua täällä.

Asiakasesitteet ladattavaksi sähköiseen käyttöön:
Turvakodista saat apua lähisuhdeväkivaltaan tai sen uhkaan (fi, sv, en, venäjä, arabia, pohjoissaame, inarinsaame, koltansaame, ukraina)
Lähisuhdeväkivaltaa kohdanneille vammaisille henkilöille on tarjolla apua (fi,sv,en)

Tiedä ja toimi -kortit ammattilaisille sähköiseen käyttöön:
Turvakotipalvelut lähisuhdeväkivaltaa kokeneille romaninaisille
Vammaiset henkilöt lähisuhdeväkivallan uhreina (fi, sv, en)

Nollalinja-materiaalit tulostettavaksi tai verkkokäyttöön

Lomakkeet väkivallan kirjaamiseen ja kartoittamiseen

THL:n väkivalta-aihesivuille on koottu materiaalia, joka tukee ammattilaisia tunnistamaan, kohtaamaan ja auttamaan väkivallan osapuolia. Sivuilta löytyy myös lomakkeita, jotka on tarkoitettu väkivallan kirjaamiseen ja kartoittamiseen. Lomakkeiden käyttö edellyttää perustietoa lähisuhde- ja perheväkivallasta. Lomakkeita voi käyttää sekä väkivallasta kysymisen että kirjaamisen apuvälineinä.

Väkivallan kokijan kanssa on hyvä tehdä kirjallinen turvasuunnitelma. Turvasuunnitelma vahvistaa väkivallan kokijan hallinnan tunnetta tilanteesta ja sen avulla voidaan vähentää tai lieventää väkivallan seurauksia. Tehdystä turvasuunnitelmasta annetaan kopio asiakkaalle mukaan vain, jos sen arvioidaan yhdessä asiakkaan kanssa olevan turvallista.

Löydät linkit eri lomakkeisiin täältä.

Löydät lomakkeita, työkaluja, toimintamalleja sekä muuta materiaalia väkivallan kanssa työtä tekeville terveys- ja sosiaalialan ammattilaisille täältä.

Lataa tästä henkilökohtainen turvasuunnitelmalomake (pdf, 565 kt).